Project SANDRo | De Zorggroep [Dutch]

HIT heeft halverwege April 2022 Robot Rose gedemonstreerd bij De Zorggroep in Venlo.

Heemskerk Innovative Technology (HIT) heeft halverwege April 2022 Robot Rose gedemonstreerd bij De Zorggroep in Venlo. Rose demonstreerde daar haar autonome en semi-autonome functionaliteiten aan zorgverleners, zorgontvangers en ICT-personeel. Het doel van de demonstratie is om beeld te schetsen over hoe robot Rose ingezet kan worden met haar huidige set van vaardigheden. Dit werd geëvalueerd aan het eind van de presentatie door een interactieve vragen sessie met het publiek.

ROSE is een multifunctionele, semi-autonome, service robot die als doel heeft zorgprofessionals te ondersteunen en cliënten meer autonomie en langdurig hoogwaardige dienstverlening te bieden. ROSE patrouilleert op de ziekenhuisafdelingen en detecteert ongebruikelijke activiteiten, controleert het welzijn van patiënten, reageert op verzoeken en vervoert objecten en medische apparatuur. ROSE communiceert met mensen, activeert en entertaint hen. Daarnaast ondersteunt de robot de cliënten fysiek door taken op zich te nemen die ze zelf niet kunnen. Dankzij ROSE haar modulariteit kunnen haarfunctionaliteiten eenvoudig worden aangepast naar de behoeften van de gebruiker. Het hardware platform van ROSE is TIAGo, de behendige en veelzijdige robot van onze partner PAL Robotics.

De komende maanden willen we meer functionaliteit toevoegen aan ROSE en logeerweken organiseren bij zorgorganisaties in zowel Nederland als daarbuiten.